tiistai 29. huhtikuuta 2014

29.4.2014

Töpeksin kellokaupoilla eilen Vantaan Jumbossa, tai virheeni siis oli että olin tehnyt tilisiirron perjantaina ja kuvittelin että rahat olisivat jo tilillä toisessa pankissa - ja näinhän tietysti ei ollut. Oli pikkasen noloa kun yritin maksaa kelloa - kortinlukija sanoi vain hylätty vaikka mitä olisi yrittänyt tehdä. Kävin sitten nostamassa käteistä - visalta - ja yritin sitten visa -kortilla maksaa loppuja eikä onnannut vieläkään. No, sovimme sitten niin että maksan nyt osan ja tulen hakemaan kellon sitten kun minulle sopii. No, tämä aamuna tilisiirto oli sitten vihdoin tehty ja sain lunastettua kellon itselleni. Tokihan siinä tuli yksi ylimääräinen Vantaankeikka heitettyä, tai no, ei ihan ylimääräinen kuten jatkosta huomaa.

Olin jo eilen huomannut Tikkurilassa autoliikkeen, J. Rinta Jouppi, tänään kun olin menossa Jumboon, tein kunniakierroksen Vuosaaren sataman kautta, kun missasin oikean risteyksen. No, nyt kun sitten kello oli lunastettu, niin päätin katsoa olisi tuolla autoliikkeessa sopivaa pirssiä alle.

Olin kysellyt muutamilta tutuilta mitä autoa kannattaisi harkita ja Toyota oli saanut useita ääniä. Lähdin kysymään autoa speksillä hinta 5 - 10 ke, ajettu alle 100 000 km. Siitä hintahaitarista löytyi ranskattaria, USA:n ihmeitä, pari Fordia jne. Ja yksi Toyota Yaris. Kävin koeajamassa Yariksen mutta se vaikutti hiukan siltä että myyjä halusi päästä siitä mahdollisimman pian eroon, eikä kytkinkään tuntunut kovin mukavalta. Pari tupakanpolttamaa reikääkin oli verhoiksissa. Huomasin sitten pihalla Toyota Corollan ja kysyin siitä, no, katsoimme sen hinnan, se meni hintaluokkaan 11 ke ja risat. No, koeajoin senkin. Ensin epäilytti että onko tämä joku Venäjän ihme, kun kojelaudan kieli oli laitettu Venäjäksi. Kun kieli saatiin lansimaalaistettua se tuntuikin jo hyvältä. Sitten tinkimään, hyvä tinkijä olisi tietysti saanut tingittyä siitä enemmän. Kauppias lupasi sen ensin 11270 e, kysyin että miten olisi 11 ke tasan, no, sitten lopputulema oli että 11 ke + 70 e toimistuskuluja kun maksan auton heti tilisiirrolla paikan päällä.

No, sitten soittoa Fujitsulla ja kyselemään Leasgin auton palautuksesta. Jukka S. Korhonen soittikin sitten takaisin juuri kun olin Toyotaa makamassa ja laittoi firman leasing-autovastaavan numeron sitten tekstarina perään.

Maksaminen ei ollutkaan niin triviaali juttu kuin olisi kuvitellut. Olin laittanut verkkopankissa turva-asetuksen päälle joka lähettää tekstiviestin jos tekee tilisiirtoa tilille jota ei ole aiemmin käyttänyt. No, puhelinnumero oli tietysti se entinen Fujitsun numero. No, eikun soittoa Nooan konttoriin, ensin puhuin Sellon konttorinväen kanssa, siellä pyörittelivät käsiään että ei he voi sitä numeroa muuttaa että soita Samlinkin verkkopalvelutukeen. Soitin sitten ja he sanoivat että pankkitoimipisteessa homma pitää hoitaa. No, soitin uudelleen Nooan palveluun ja minut ohjattiin vaihteesta tällä kertaa Tikkurilan toimipisteeseen. No, aluksi "kassaneiti" sanoi ettei he voi vaihtaa turva-asetuksen puhelinnumeroa näin puhelimitse asiakkaan pyynnöstä. Tässä vaiheessa alkoi pikkuhiljaa jo keittämään, olin autoliikkeessa nettipankissa koneen ääressä ja pitäisi saada se auto maksettua. No, sitten kassaneiti kyseli osoitetietojani ja muuta tietoa mistä hän voi varmistua kuka olen ja lopulta hän suostui vaihtamaan puhelinnumeron oikeaksi. Onneksi olin vaihtanut viikonloppuna yhteystietoihin numeron, muuten olisi jäänyt tässä yhteydessä maksamatta. Kassaneiti sanoi että koska olet vaihtanut äskettäin yhteistietoihin numeron ja soitat tästä numerosta niin hän voi tehdä turvapuhelinnumeron vaihdoksen. Näin jälkeenpäin miettien niin olisihan kassaneiti voinut pyytää minua laittamaan verkkopankin kautta viestin puhelun aikana... Olinhan kuitenkin kirjautuneena verkkopankkiin.

Sain sitten auton ajoapua autoliikkeeltä, apupoika, joka ei ollut tunnistanut kitkarenkaita talvirenkaiksi, ajoi Toyotani Fujitsulle ja minä liisarin. (No, ei syytätä apupoikaa tuosta, oli kuulemma vain katsonut ettei ole nastoja...)

Eli siis ajoimme Valimotielle Helsinkiin Fujitsun Pitäjänmäen toimipisteelle. Palautin leasing auton avaimen ja olin sopinut että palautan toisen avaimen huomenna, en älynnyt aamulla ottaa toista avainta mukaan. Suoraan sanottuna en ollut aamulla vielä varmuudella päättänyt autonhankinnasta tässä aikataulussa.

Soitin maanantaina Vihdin psykiatriselle poliklinikalle ja kerroin tarvitsevani keskusteluapua. Tänään soitti akuuttipsykiatriasta hoitaja ja sovimme tapaamisaikaa huomiselle illalle. Sain samalla numeron josta vastaa joku 24/7 joka oli erinomaisen hyvä kuten huomisesta aamusta voi päätellä.

Tänä iltana kävin 45 min hieronnassa, jalat on nyt kuin uudet. :) 

Tälle päivälle ei ole kuvia kun en muistanut ottaa kameraa reissuun. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti