lauantai 26. huhtikuuta 2014

24.4.2014

Herätys 6.25, kahvi kiehumaan, Clans of clanssiä hiukan, suihkuun kun kahvi valmista. Kahvin kanssa jogurttia ja Clash of Clansia ja fb:tä. Sitten hiukan seiskan jälkeen autoon ja toimistolle. Sähköposti auki, pahaenteinen viesti pomolta joka oli lähetetty edellisenä iltana vähän ennen neljää. Kalenterivaraus 24.4.2013 klo 15.00-16.00 saatteella jonka sisältö oli tämäntapainen:

YT-neuvottelut päättyivät 15.4.2014 ja valitettävasti YT-neuvottelut vaikuttavat sinuun ja kutsun sinut neuvottelemaan töittesi järjestelyistä NH 17:een.

Näin pomon siinä ysin maissa ja kysyin että voisiko hän tässä vaiheessa tarkentaa mitä on kuvion juoni. Hän sanoi että katsotaan sitä sitten palaverissa ja pahoitteli ettei saanut tapaamista aikaisemmaksi. Kysyin häneltä että kannattaisiko minun ottaa TE-toimistoon yhteyttä ja hän vasta että älä turhaan hätäile. Täysi valhe siis. No, tein aamupäivällä yhteen ohjelmistoon korjauksen ja sain siitä tehtyä asiakkaalle testiin asennettavan paketin.

Päivän mittaan mielessäni oli että ei kai tässä tule kuin osa-aikainen lomautus.

Kysyin asiakkaalta milloin version voi asentaa testiin, sieltä tuli vastaus että tänään klo 17.00 jälkeen. Lupasin tehdä asennuksen silloin jos ei mitään ihmeempää tule. No, se ihmeempi tuli klo 15.00, eli sain irtisanomisilmoituksen, jossa irtisanomisperusteena tämä niin Suomessa niin yleinen "Taloudellinen ja tuotannollinen syy", työvelvoite päättyy huomenna 25.4.2014.

Siinä puolisen tuntia keskustelimme käytönnön asioista, mitä palautetaan ja milloin jne. Sovimme että tulen perjantai -aamuna klo 8-toimistolle palauttamaan ex-työnantajan kamat. Muut olisi voinut luovuttaa heti, mutta kotona oli ex-työnantajan ADSL-reititin ja muutama läppärin lisäosa, lisäakku, lisäkovalevy ja DVD-asema.

Palasin palaverin jälkeen työpisteelleni ja kerron kahdelle työkaverille, Arille ja Panulle, tilanteen. Muita ei ollut paikalla. Päivittelin Linkedin profiiliin uuden työpaikan "Looking for new opportunities" ja postasin fb-seinälle asiasta myös viestiä sekä päivitin työtiedot myös sinne.

No, koska en ollut kaikki privaattidataa poistanut/siirtänyt omalle kovalevylle, rupesin siirtelemään dataa. Ja koska olin luvannut sen asennuksen asiakkaalle niin tein sen kuten olin luvannut. Samaan aikaan siirtyi privaattidataa ulkoiselle kovalevylle.

Pomon tarjoama 4 GB muistitikku omien datojen tallennukseen tuntuu lähinnä huonolta vitsiltä. Taidan jättää sen myyntipakkaukseensa muistutuksena Fujitsun hyvästä henkilöstöpolitiikasta.

Kello oli sitten vähän päälle 17:30 kun lähdin ajelemaan kotiin.

Uuden puhelinliittymän hankinta oli siis edessä, ajoin Nummelan Prismaan ja menin siinä aulassa olevaan DNA-putiikkiin ja kerroin että tarvitsisin puhelinliittymän. Siinä sitten muutama hetki meni ja poistuin 20 e/kk maksavan rajattoman 3G-liittymän kanssa. Tällä hetkellä (26.4.2014) käytän liittymän data-ominaisuutta, eli Lumia 800 toimii wlan -tukiasemana.

Oli todella hyvä että olin ostanut tämän läppärin muutamaa viikkoa aiemmin, olisi ollut aikamoinen shokki jäädä pelkän tabletin varaan nettiyhteyksien suhteen. Nyt kotiin tullessani vihdoin vain sim-kortin puhelimeen ja wlan -jako päälle ja nettiyhteys oli siinä.

Pari olutta, muutama puhelu tutuille ja nukkumaan joskus, en muista milloin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti