maanantai 28. huhtikuuta 2014

26.4.2014

Heräsin fyysisesti pirteänä mutta henkisesti en ihan niin pirteänä. Kävin suihkussa ja keitin aamukahvit ja aloin päivittelemään eri nettipalveluiden salasanoja ja yhteystietoja. Aikamoinen urakka sekin.

Katsoin Leican maailman tylsimmäksi mainosvideoksi mainostetun filmin alusta loppuun. Suosittelen kaikille. On terapeuttista katsella kun ammattimies on työnsä ääressä. Ja kun katsoo - kieltämättä hiukan puuduttavan - kolmevarttisen, loppukommentti saa aivan uusia sävyjä.

Muistin sitten että minullahan taitaa olla Hesari postilaatikossa. Ajatuksiini nousi että pitäisiköhän tilata 7- päiväinen Hesari että olisi aamuisin jotain konkreettista mikä käpelöidä eikä niitä saatanan javan NullPointerException:neita. Meinasin romahtaa henkisesti mutta onneksi tavoitin Ismon jolle sain purkaa vitutustani, helpotti kummasti kun oli kaveri jolle puhua.



Lauantai -aamun Hesari, vasemmalla artikkeli "Nokia kello 13.55"

"Pitkä odotus päättyi perjantaina 13.55, kun Nokia ilmoitti puhelinliiketoimintansa siirtyneen Microsoftille. Vuonna 2000 Nokiassa kesätyöntekijänä aloittanut Mikko Lintunen siirtyi perjantaina Microsoftin palvelukseen 83 yt-kierrosta kokeneena"...



Jossain vaiheessa aamupäivällä lueskelin sähköpostia ja huomasin roskapostilaatikossa Luova.fi:n tiedotteen. Siinä kerrottiin että tänään on Luova.fi -galleriassa Jussi Aallon taitelijatapaaminen klo 13-16. Jussi Aalto on tunnettu suomalainen muotokuvaaja. Hän on tehnyt pitkän uran valokuvauksen saralla ja kuvannut Presidenttejä Kekkosesta alkaen. Aalto on tehnyt mm. kirjan "Kohteena ihminen - muotokuvauksen käsikirja".

Näyttely muodostuu sadasta kuvasta jotka on valittu noin 300 kuvan joukosta ja kuvat edustavat aika hyvin suomalaisia eri ikärymistä ja eri puolilta Suomea. Jussin mukaan näyttelyssä on pari aukkoa, mutta näyttelijän katsojalle jätetään tehtäväksi etsiä ne. :)

Oli ilo tavata Jussi Aaltoa ja kuulla kuvien taustoja, se syventää kummasta "taidekokemusta" kun kuulee tarinoita kuvien takaa. Erityisesti jäi mieleen tarina hänen veljensä muotokuvasta, miten Jussi selvitti veljensä olinpaikkaa ja yritti tavoittaa häntä. Ja kuten kuvasta voi päätellä, hyvällä menestyksellä loppujen lopuksi vaikka mutkia olikin matkassa.


Jussi Aalto ottamassa valokuvaa, taustalla hänen pappisserkkunsa tuima ilme kasvoillaan.


Minulla oli ilo tavata myös Anna Aalto, joka on kuuluisa hevoskuvistaan. Anna on Jussin siskon tytär.

Lisätietoa Luovasta ja näyttelystä löytyy http://www.luova.fi

Tämänhetkisen tiedon mukaan näyttely loppuu 30.4.2014, mutta se voi jatkua pitempäänkin, mutta varminta tietysti on käydä siellä viimeistään tuolloin jos haluaa näyttelyn katsoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti